Wat kost een uitbouw?

Inzicht in kosten (besparingen)

Slim duurzaam bouwen kost minder en is beter

Wat kost een uitbouw?

Als richtsnoer voor de kosten van uw uitbouw moet u denken aan een bedrag tussen de 1200 en 2500 euro per m2 bouwoppervlak, uitgaande van één bouwlaag exclusief sloopwerkzaamheden en muurdoorbraken.

Duurzaam bouwen is de toekomst!

Waarom varieert dat bedrag zo veel?

Het bedrag varieert omdat het afhankelijk is van veel keuzen en omgevingsfactoren. Kiest u voor een casco uitbouw, waarbij u zelf bijvoorbeeld de binnen en buitenafwerking zelf uitvoert zal het bedrag wezenlijk lager uitkomen dan wanneer u de afwerking uitbesteedt. De prijs per m2 wordt overigens gemiddeld lager bij een groter oppervlak.

Voorts hebben de gewenste voorzieningen een grote impact op de kostprijs. Zaken als stroom (infrastructuur), water, afvoer en warmte voorzieningen zijn mede bepalend voor de uiteindelijke kostprijs.

Last but not least hebben allerhanden extra’s ook een grote invloed op de uiteindelijke kostprijs. Een uitbouw voorzien van een mooie lichtstraat geeft een unieke lichtinval, een ‘walk in closet’ geeft een heerlijk georganiseerd gevoel van luxe, individueel dimbare LED spots zorgen voor een fijne avondsfeer, een grote schuifpui of juist brede openslaande tuindeuren vormen een prachtige overgang naar de tuin. KLUSiR helpt je graag bij het samenstellen van de optimale afweging tussen uw persoonlijke wensen en het beschikbare budget. Dankzij onze modulaire bouwwijze is het ook mogelijk om een aantal mogelijkheden te verdelen over verschillende goed afgeronde delen. Zo kun je een aantal keuzen veilig uitstellen naar een later moment.

Hoe kan ik kosten besparen zonder in te leveren op de kwaliteit?

Duurzaam ecologisch bouwen, beter voor het milieu en beter voor de portemonnee bovendien

KLUSiR biedt zowel traditionele bouw als modern duurzame ecologische bouw aan. Meer een meer klanten kiezen voor duurzame ecologische bouw omdat deze niet alleen energie zuiniger is, circulair gebouwd is en daarmee duurzaam omkeerbaar, marginaal stikstof uitstoot tijdens de bouw, maar goedkoper bovendien. Een vergelijkbare duurzame variant van een uitbouw kost doorgaans ca 15% minder dan een traditioneel bouwwerk. KLUSiR’s duurzame ecologische uitbouwen kennen een grote variëteit in buitenafwerkingen.

Hoe kan ik nog meer kosten sparen?

Kosten besparen op de kwaliteit van bijvoorbeeld materialen is doorgaans niet verstandig omdat het ten koste gaat van de kwaliteit. Soms is het wel mogelijk maar is het belangrijk dat u begrijpt welke gevolgen op korte en lange termijn uw keuzen hebben.

Een belangrijke mogelijkheid om kosten op lange termijn te sparen is de ecologische mogelijkheden verder te benutten. Zo zullen zonnepanelen op uw uitbouw in combinatie met bijvoorbeeld infrarood vloerverwarming uw gebruikskosten reduceren of zelfs opheffen. Daar staat wel een investering op korte termijn tegenover.

NIEUW: KLUSiR Begeleid Duurzaam Bouwen

Substantieel in de kosten sparen wordt mogelijk gemaakt door KLUSiR Begeleid Duurzaam Bouwen!

Bij KLUSiR Begeleid Duurzaam Bouwen bouwen we samen! De uren die wij niet hoeven te werken hoeven we ook niet te berekenen. Tegelijkertijd wordt u begeleid bij het uitvoeren van het werk om zo de kwaliteit van het werk hoog te houden.

Daarbij worden die zaken die technische kennis en ervaring vereisen zoals architectuur,  constructies en constructieberekeningen en doorgaans de technisch belangrijke zaken als fundament, muurdoorbraken, casco bouw en voorzieningen als water, warmte, elektra en afvoer uitgevoerd door een Ingenieur van KLUSiR.

Vraag naar de mogelijkheden!

Meer weten? Neem contact met ons op!